Vi erbjuder ert företag en helhetslösning innehållandes...

DATACENTER

Serverhotell/Colocation

Colocation är en hostingtjänst där du som kund placerar din egen utrustning i vår datahall. Du äger din egen hårdvara och administrerar din server; vi står sedan för säker drift.

Virtuell Server

Tjänsten Virtuell server, även kallad VPS, innebär att du som kund hyr en komplett serverlösning från TellFleet. En virtuell server fungerar på samma sätt som en egen server, men du delar den fysiska hårdvaran med ett antal andra kunder. Varje virtuell server får ett eget operativsystem med dedikerat RAM-minne, CPU-kraft och lagringsutrymme. Denna lösning passar bra för kunder som exempelvis behöver möjlighet att köra egna applikationer.

Dedikerad Server

Dedikerad server är en lösning där du som kund har en egen fysisk server placerad hos oss. Vi sköter uppdateringar av operativsystem, kontroll av serverhälsan, internetkapacitet med mera.

Lagring och Backup

Vi möjliggör automatiserad säkerhetskopiering dygnet runt. All data krypteras innan det lämnar er miljö. Den lagras sedan på disk i en säker datahall. All data förvaras i Sverige, i en av oss kontrollerad miljö.

Brandvägg

Med vår brandväggstjänst får ni tillgång till en stabil övervakad brandvägg utan större egna investeringar i vare sig pengar eller kunskap. Vår standardbrandvägg ger er tillgång till alla normala brandväggsfunktioner. Brandvägg avancerad innehåller förutom standardtjänsten även: Intrångsdetektering, intrångsskydd, antivirus och antispam. Om ni behöver förlänga brandväggsfunktionen till att även skydda ert lokala nätverk använder vi oss av en Sophos Red box som ersätter er befintliga brandvägg. Med denna box skyddar den centrala brandväggstjänsten även hela ert lokala nätverk.

All IT- och kommunikationsdrift sömlöst från en leverantör

KOMMUNIKATION

Internetaccess

IP-Telefoni

Vi erbjuder IP-telefoni efter era behov.

Växel

Med en av våra växellösningar slipper du ha en telefonväxel som tar plats och behöver underhållas. Istället har du den helt outsourcad, vilket gör din telefoni både billigare och mer flexibel. Förutom fasta eller mobila IP telefoner går det även att använda befintliga mobiltelefoner från alla teleoperatörer till denna växelfunktion.

DRIFTTJÄNSTER

Applikationsdrift

Virtuellt skrivbord är en tjänst där du kopplar upp dig via Citrix eller fjärrskrivbord till drifthallhallen. Det är som att du kör skrivbordet lokalt på datorn, oavsett var du befinner dig. Inga speciella krav på datorer eller utrustning finns för tjänsten. Så länge det finns tillgång till Internet så finns det åtkomst till applikationer och affärssystem.

Helpdesk och Support

Alla kunder har vår helpdesk till förfogande för epostsupport, alla dagar, dygnet runt. Vi kan även tillgodose anpassade avtal där vi fungerar som en central IT-support för er personal och IT-miljö, både via telefon och e-post.

Outsourcing

Vill ni slippa tänka på IT frågor kan ni outsourca hela eller delar av er IT-miljö till oss. Tillsammans med er tar vi fram omfattningen av outsourcingen samt vilka övergripande SLA nivåer som skall tillämpas. Vi använder oss av våra standardtjänster med systemförvaltning i kombination med IT-konsulter och Service Desk för att skapa den bästa lösningen för er utifrån tillgänglighet, funktion och kostnad.